Leto vo vlasoch: tipy, ako sa starať o svoje vlasy počas horúcich mesiacov

Leto už je na dohľad a slniečko naberá na sile. Milovníci leta sa radujú, ale vlasy už menej. Slnečné žiarenie ich totiž veľmi namáha, vysušuje a môže tiež prispieť k vyblednutiu farby. Ak sa chystáte na dovolenku k moru, alebo len radi trávite čas na slnku na záhrade alebo pri bazéne, pozrite sa na nasledujúce tipy. Vďaka nim ochránite svoje vlasy a budete si môcť leto užívať naplno. Prvým krokom k zachovaniu zdravých vlasov v lete je ich ochrana. Tú vám v prvom rade zaistia produkty s UV filtrami, ktoré vlasy chránia pred škodlivými slnečnými lúčmi. Na tieto účely vyvinuli v Paul Mitchell špeciálny rad Sun, v ktorom nájdete hneď tri produkty na starostlivosť pre slnkom namáhané vlasy.

Keď ste ošetrili vlasy ochrannými produktmi, na rad prichádza vonkajšia ochrana, a to napríklad klobúk alebo šatka. Poďme sa pozrieť na letnú vlasovú rutinu krok po kroku. Najskôr umyte vlasy šampónom Sun Revitalizing Shampoo, ktorý ich jemne očistí, ale nevysuší, a to vďaka obsahu keravisu a kokosového oleja. Nezabudnite umývať vlasy vždy dvakrát. Prvé umývanie odstraňuje povrchové nečistoty, druhé umývanie ide viac do hĺbky. Na extra hydratáciu, výživu a posilnenie krehkých vlasov aplikujte na 3-5 minút After Sun Nourishing Masque, ktorá vlasy navyše nádherne vyhladí. Posledným produktom z radu Sun je Sun Protective Dry Oil, ktorý vyživuje a ochraňuje. Tento suchý olej obsahuje rovnako ako všetky produkty Sun UV filter Uvinul® Easy, ktorý pomáha predchádzať dlhodobému poškodeniu vlasov. Tento olej je možné aplikovať ako do suchých, tak do mokrých vlasov kedykoľvek počas dňa.

Paul Mitchell® Sun Revitalizing Shampoo

Revitalizačný šampón s UV filtrom Uvinul® Easy Receptúra ​​obohatená o keravis a kokosový olej jemne čistí a dodáva vlasom vláčnosť a lesk. Bonus: UV filter Uvinul® Easy pomáha chrániť vlasy pred škodlivými slnečnými lúčmi a zabraňuje vyblednutiu farby.

300 ml, 28,25 €

Paul Mitchell® After Sun Nourishing Masque

Intenzívna starostlivosť s UV filtrom Uvinul® Easy. Hydratačné, vyživujúce ošetrenie suchých, krehkých vlasov vystavených slnku, vetru, soli a chlóru.Maska je obohatená o keravis, panthenol, slnečnicový olej a pšeničné zložky, pomáha obnoviť vlhkosť vlasov, posilniť ich a nádherne vyhladiť. Bonus: UV filter Uvinul® Easy pomáha chrániť vlasy pred škodlivými slnečnými lúčmi a zabraňuje vyblednutiu farby.

250 ml, 29,45 €

Paul Mitchell® Sun Protective Dry Oil

Ochranný a vyživujúci suchý olej s UV filtrom Uvinul® Easy. UV filter pomáha chrániť vlasy pred škodlivými slnečnými lúčmi a zabraňuje vyblednutiu farby. Receptúra ​​obohatená o keravis, vitamín E, jojobový a slnečnicový olej a pšeničné zložky svojim posilňujúcim a antioxidačným účinkom zaisťuje hebkosť, lesk a pružnosť vlasov. Bonus: Na dosiahnutie anti-frizz efektu môže byť aplikovaný aj na vlhké vlasy pred fúkanou.

150 ml, 34,29 €

Okrem radu Sun je ideálnym pomocníkom v horúcich dňoch Awapuhi Moisture Mist®. Je to hydratačný sprej, ktorý dodáva extra dávku hydratácie, osviežuje suchú pokožku a vlasy a navyše rýchlo oživuje styling. Ako ho môžete používať? Ako bezoplachový kondicionér, alebo na pláži či pri bazéne na osvieženie vlasov. Hodí sa aj po opaľovaní na citlivú a spálenú pokožku. Môžete si ho dať do chladničky a v priebehu dňa sa s ním osviežiť – možno ho nasprejovať ako na vlasy a vlasovú pokožku, tak aj na tvár. Pomôže aj pri uštipnutí hmyzom – nádherne ochladí a upokojí pokožku, pretože obsahuje panthenol. Ďalším pomocníkom na leto je produkt z radu Color Protect, konkrétne Color Protect® Locking Spray. Táto kúra v spreji ošetruje vlasy, zvyšuje lesk a chráni farbu pred vyblednutím. Obsahuje ochranu pred UVA a UVB lúčmi, takže je ideálnym doplnkom letnej starostlivosti. Produkt je možné aplikovať na vlasy kedykoľvek počas dňa pre extra ochranu a lesk.

Awapuhi Moisture Mist®

Hydratačný sprej

 Suchým vlasom dodáva extra dávku vlhkosti a osviežuje suchú, unavenú pokožku. Synteticky vyrobená kyselina mliečna a havajský divoký zázvor (awapuhi) vlasy intenzívne hydratujú a posilňujú ich lesk. Morské riasy a výťažky z planktónu sú bohaté na aminokyseliny a vitamíny, čím vlasy výrazne zjemňujú. Sodium PCA má hydroskopické účinky a vo vlasoch zadržiava vlhkosť. Bonus: Pomocou tohto hydratačného spreja sa dajú reaktivovať stylingové výrobky. Je preto ideálny pre rýchle obnovenie styling.

250 ml, 22,98 €

Color Protect® Locking Spray

Kúra v spreji

Ošetruje vlasy, zvyšuje lesk a predlžuje trvanlivosť farby tým, že ju vo vlasoch uzatvára. Ošetrujúce zložky a výťažky posilňujú lesk a zjemňujú vlasy. Výťažky zo slnečnice pomáhajú ochrániť farbu vlasov pred vyblednutím. Bonu: Silná ochrana pred UVA a UVB žiarením pomáha predchádzať vyblednutiu farby.

100 ml, 14,10 €    250 ml, DPC 31,31 €

V predaji v kaderníckych salónoch

www.paulmitchell.cz/salony

alebo na oficiálnom eshope Paul Mitchell

eshop.paulmitchell.cz